Rusnak hoopt op langer verblijf bij Cambuur: ''Dit voelt als mijn team''

SC Cambuur moet wellicht in de winterstop alweer afscheid nemen van Albert Rusnák. De Slowaak wordt tot januari gehuurd van Manchester City. Rusnák hoopt zelf op een langer verblijf in Leeuwarden.

"Ik hoop dat alles dan in orde wordt gemaakt. Maar wel op de manier waarop ik het wil en Cambuur ook", laat Rusnák weten in De Telegraaf. De spelmaker heeft een aflopend contract bij Manchester City. Hij wil eventueel verlengen bij de Engelse topclub, maar dan moet er wel toekomstperspectief zijn. Rusnák wil dan eventueel weer verhuurd worden aan Cambuur.

"Dit is perfect voor mij", erkent hij. "De voetbalfilosofie van Cambuur en die in Nederland in het algemeen is geweldig. Misschien blijf ik nog wel drie jaar in Nederland. Er is niet één speler van 20 die nu bij City in de basis speelt. De spelers op mijn positie, zoals Samir Nasri en David Silva, zijn van wereldklasse."

"Het is niet zo makkelijk om na zes maanden weer terug te komen en te zeggen: 'Hier ben ik. Ik heb zes maanden goed gespeeld in Nederland'. Het is daarom cruciaal dat ik hier ook na januari blijf. Dat is wat ik wil", aldus Rusnák, die zich helemaal thuisvoelt in Leeuwarden. "Ik weet dat ik maar uitgeleend ben, maar nu ik hier ben, voelt dit als mijn team. Hier geef ik elke week alles voor."

Lees meer:
0 reacties