'Moeten brutaal zijn, ons eigen spel spelen en er vol op klappen''

SC Cambuur neemt het zondagmiddag in het eigen Cambuurstadion op tegen Ajax. Trainer Henk de Jong wil zich in eigen huis niet aanpassen aan de tegenstander.

"We hebben een vaste spelopvatting waarin we uitgaan van onze eigen kracht", vertelt de oefenmeester op de officiële website van Cambuur. "Hier trainen we ook elke dag op, dus het zou raar zijn als we dat opeens zouden veranderen. Kijk naar de uitwedstrijd tegen Willem II, we worden steeds beter in de uitvoering hiervan, dat hoop ik ook tegen Ajax weer te zien."

Cambuur wist sinds de terugkeer niet te winnen van een club uit de traditionele top drie. "Dat heeft in de eerste plaats met kwaliteit te maken, maar daarnaast was er bij ons ook te veel ontzag voor de grote clubs", vindt De Jong. "In zulke wedstrijden zijn we als club veel te bescheiden."

De Jong wil het duel met Ajax niet speciaal maken. "Het is gewoon één van de 34 wedstrijden, dus ook dan moeten we brutaal zijn, ons eigen spel spelen en er vol op klappen. Dat kun je een wedstrijd ook verliezen, maar is de kans dat je wint een stuk groter. We gaan zondag met alles wat we hebben voor drie punten", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties