Cambuur boos op naaktloper: ''Asociaal, die actie op het veld''

De supporters konden er afgelopen zaterdag wel om lachen toen een streaker het veld van het Cambuurstadion betrad. SC Cambuur zelf is echter 'not amused' over de actie van Julius Tekstra.

Tekstra liep als reclamestunt naakt over het veld. Net als zijn kompaan Keimpe Huging heeft Tekstra een flinke studieschuld en dat proberen de dertigjarige heren op te lossen met het verkopen van een eigen biermerk: DUO-bier. De actie van Tekstra was bedoeld om het biermerk te promoten. "Het ging puur op intuïtie", zegt hij in de Leeuwarder Courant.

Na de aanhouding was de sfeer ontspannen en maandagmiddag gingen beide hier op bezoek bij SC Cambuur met een krat DUO-bier. "Voor de stewards, die ons hebben aangehouden." Veiligheidscoördinator Sarah Tromp weigerde het bier. "Wij hebben helemaal geen behoefte hiermee in de publiciteit te komen." Ook technisch manager Marcel Keizer kon er niet om lachen. "Asociaal, die actie op het veld."

Beide heren krijgen waarschijnlijk een stadionverbod, maar ook Cambuur kan een boete tegemoet zien omdat de wedstrijd heeft stilgelegen. "Holy Moses, ik had niet verwacht dat we zó ontvangen zouden worden", reageert Huging. "We wilden Cambuur helemaal niet in diskrediet brengen."

Lees meer:
0 reacties