Schet blij met basisplaats: ''Nu wil ik er wat moois van maken''

Damiano Schet maakt zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda zijn basisdebuut voor SC Cambuur. Door de afwezigheid van Daniël de Ridder en Furdjel Narsingh start Schet als rechtsbuiten.

"Dat is fantatisch", reageert Schet tegenover Omrop Fryslân. "Het is natuurlijk lang geleden dat ik in de basis heb gestaan en ik wil er wat moois van maken." Schet kende een moeizame opstartperiode in Leeuwarden. "Ik kwam later bij de groep. Het is gewoon een goede en grote groep, dus veel concurrenten. Dus ik moest hard trainen en heb veel gesprekken met de trainer gehad, omdat ik er mentaal niet helemaal bij was. Maar dat is nu verleden tijd."

Schet moest wennen aan de 'Cambuur-stijl'. "Bij RKC speelden we wat verdedigender. Zoals bij Cambuur ligt het me meer, om aanvallend te spelen. Dat laat Cambuur bijna elke week zien, dat is zeker de Cambuur-stijl", aldus Schet, die merkte dat zijn kans ging komen. "Ik heb vertrouwen in mezelf en weet dat als het in mijn hoofd goed zit ik van waarde kan zijn. De trainer heeft aangegeven dat het nu het geval is. Nu moet ik het laten zien."

Lees meer:
0 reacties