NAC bezorgt Cambuur vierde thuisnederlaag op rij

SC Cambuur is er zaterdag niet in geslaagd om de nummer 17 van de eredivisie te verslaan. NAC Breda won daarentegen voor het eerst sinds 14 september weer een wedstrijd. De ploeg van Henk de Jong ging met 0-1 onderuit door een doelpunt van Erik Falkenburg.

Na een eerste kans voor Bartholomew Ogbeche nam NAC het initiatief in de eerste helft over. Nienhuis moest redding brengen bij een kans van Uros Matic, maar even later kwam de doelman moeizaam zijn doel uit bij een voorzet van Sepp De Roover die Erik Falkenburg raak kon koppen: 0-1. Cambuur dwong NAC daarna ver terug, maar creëerde geen kansen.

Cambuur trok de wedstrijd na rust naar zich toe. De ploeg van Henk de Jong kreeg in de tweede helft wel kansen, maar onder andere Lucas Bijker, Sander van de Streek, Martijn Barto, Albert Rusnák en Ogbeche slaagden er niet in om te scoren voor de thuisploeg. Cambuur verliest door de nederlaag op NAC voor de vierde keer op rij in het eigen Cambuurstadion.