'Dat trainertje van Cambuur deed het hartstikke leuk, maar het zat ook mee''

Nu Cambuur achtereenvolgens heeft verloren van AZ Alkmaar en NAC Breda, is de ploeg van Henk de Jong naar een achtste plaats op de ranglijst gezakt. Waar de Friese club vooralsnog steeds opvallend meedeed bovenin de Eredivisie, lijkt het nu iets minder voortvarend te gaan. Bij Voetbal International hebben ze wel begrip voor de situatie van Cambuur.

"Dat trainertje van Cambuur deed het echt hartstikke leuk", begint René van der Gijp over Henk de Jong. "Hij speelde ook hartstikke leuk voetbal met het elftal. Maar hij moet ook beseffen dat het gewoon een beetje meezat. En als het met dezelfde spelers een keer tegenzit, dat het dan ook hard in mekaar kan klappen."

Enige tijd geleden zat De Jong bovendien aan tafel bij de analytici om te praten over de opmars van Cambuur. Destijds is de 50-jarige oefenmeester hen goed bevallen en Johan Derksen hoopt dat dat ook blijft nu het wat minder gaat met de club. "Ik hoop ook dat hij nu als persoonlijkheid op de been blijft, want De Jong heeft nu voor het eerst met een tegenslag te maken", aldus de voormalig hoofdredacteur van het voetbalmagazine.

Lees meer:
0 reacties