Genee geniet van De Jong: ''Mooi dat hij nog altijd erg toegankelijk is''

Wilfred Genee geniet dit seizoen van 'zijn club' SC Cambuur. De presentator van Voetbal International steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken en geeft ook in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad aandacht aan de club uit Leeuwarden.

'Beetje tevreden Wilfred!!' was het sms'je dat Cambuur-trainer Henk de Jong me gistermiddag stuurde. Altijd mooi om te zien hoe een trainer van een eredivisieclub ondanks succes nog altijd erg toegankelijk is. Hoewel hij twee uitroeptekens gebruikte, was het ongetwijfeld vragend bedoeld. Henk sms't nu eenmaal net zoals hij coacht en praat. Erg enthousiast. Gelukkig beseft hij dat zelf als geen ander. In de Voetbal International van vorige week merkte hij terecht op dat hij enigszins moet uitkijken, omdat mensen anders gaan denken: 'daar heb je 'm weer, Mister Positivo'.

Terwijl er toch alle reden is - los van mijn subjectieve beleving - om zeer positief over Cambuur te praten. In één van de vele statistieken die ons deze dagen om de oren vliegen, komt de ploeg uit Leeuwarden er op basis van de begroting/prestatie-index als de meest effectieve ploeg van de eerste seizoenshelft uit. Net voor PEC Zwolle, Excelsior en Willem II. Niet voor niets allemaal ploegen die in de eerste helft zeer onderscheidend waren. Ploegen waar een gezond beleid en een positieve spelopvatting hand in hand gaan.

Lees meer:
0 reacties