Hemmen derde optie voor spitspositie bij NAC Breda'

NAC Breda klopt deze maand mogelijk bij SC Cambuur aan op een speler over te nemen. Michiel Hemmen is volgens BN/De Stem de derde optie voor de spitspositie bij de nummer zeventien van de Eredivisie.

NAC Breda is naarstig op zoek naar een nieuwe spits. "Een nummer negen heeft de hoogste prioriteit", erkent technisch directeur Graeme Rutjes. "Daarna richten we ons op een vier en een twee."

Guyon Fernandez was de eerste keus bij NAC Breda, maar de aanvaller zegde vrijdag via zijn zaakwaarnemers de Brabanders af. Fernandez is nu op proef in Engeland en als dat op niets uitloopt, komt hij opnieuw in beeld bij NAC Breda. Lars Veldwijk stond daarna op de nominatie bij Rutjes, maar de 23-jarige aanvaller van Nottingham Forest krijgt speelminuten bij zijn club en mag eventueel alleen aan een Engelse club verhuurd worden.

Door de waarschijnlijke afzeggingen van Fernandez en Veldwijk is Hemmen in beeld gekomen bij NAC Breda. Hemmen kan bij SC Cambuur niet rekenen op veel speelminuten. De 1,93 meter lange spits heeft tevens een aflopend contract in Leeuwarden en dus kan Cambuur nu nog een transfersom ontvangen voor de aanvaller. NAC Breda heeft deze transferperiode 300.000 euro ter beschikking om nieuwe spelers te halen. De 27-jarige Hemmen voldoet in ieder geval aan het profiel. "Het liefste hebben we Nederlandse spelers met routine. Daar gaat de voorkeur naar uit", aldus Rutjes.

Lees meer:
0 reacties