De Jong grapt: ''Zullen hem niet kwijtraken aan een club in het buitenland''

Erik Bakker is deze week achtergebleven in Nederland en bereidt zich daar voor op de tweede seizoenshelft. De middenvelder van SC Cambuur vindt het niet prettig om lang van huis te zijn en laat daarom het trainingskamp in Portugal aan zich voorbijgaan.

Trainer Henk de Jong besloot om Bakker niet tegen zijn zin in mee te nemen naar de Algarve. "Ik wil die jongen niet pesten", vertelt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Hij wordt doodongelukkig als hij een paar dagen van huis is. Dat noemen ze heimwee, geloof ik. Zijn verhaal was bekend van vorig jaar. Daar doen we ook niet geheimzinnig over."

De vorige trainer Dwight Lodeweges had minder begrip voor de situatie en zette Bakker vorig seizoen na de winterstop op de bank. "Ik heb er minder problemen mee dan Dwight", zegt De Jong. "Die jongen heeft er alles aan gedaan om ervan af te komen. In goed overleg hebben we besloten hem thuis te laten. Ik wil niet dat hij ongelukkig is."

Bakker traint de komende dagen bij de amateurs van Bergum mee om zo toch wedstrijdfit te worden. De middenvelder heeft zich al bewezen voor De Jong. Bakker benutte in het laatste duel van 2014 vlak voor tijd een strafschop, waardoor SC Cambuur met 2-1 won van PEC Zwolle. "Erik neemt makkelijker een penalty twee minuten voor tijd dan dat hij een paar dagen van huis is. Dan heb ik liever dat hij die penalty erin schiet. We zijn hartstikke blij met hem."

Ook na de winterstop denkt De Jong te kunnen genieten van Bakker, die nog een contract heeft tot medio 2017. "We zullen hem niet kwijtraken aan een club in het buitenland. Elk nadeel heeft zijn voordeel", besluit De Jong met een lach.

Lees meer:
0 reacties