'Ik wil hier uiteraard laten zien dat ik een heel goede voetballer ben''

Sinan Bytyqi is het komend half jaar speler van SC Cambuur. De huurling van Manchester City moet Albert Rusnak doen vergeten in Leeuwarden en heeft er zelf vertrouwen in dat hem dit gaat lukken.

"Ik wil hier uiteraard laten zien dat ik een heel goede voetballer ben", vertelt Bytyqi aan Huis aan Huis. "In de zomer meld ik me weer in Manchester waar ik hoop te kunnen aanpikken bij de eerste selectie. Ik droom ervan om net zo goed te worden als Ronaldo en Neymar." Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij de Oostenrijker, die uitlegt dat hij geen makkelijke jeugd heeft gehad. "Ik won sinds m'n dertiende al op mezelf."

Ondanks zijn Oostenrijkse paspoort, komt Bytyqi uit Kosovo. "Samen met mijn familie ben ik naar Oostenrijk gegaan toen ik ongeveer een half jaar oud was. Dat vertrek had allerlei reden, maar ik kan gelukkig zeggen dat alles wat dat betreft goed zit: ik loop met niks vervelends rond in mijn hoofd", vertelt de aanvaller, die geen favoriete positie heeft. "Ik kan zowel als aanvallende middenvelder als op beide vleugels heel goed uit de voeten. Mijn rechterbeen is het sterkst, maar ik scoor ook met links. Vrije trappen, corners en penalty's nemen zijn eveneens sterke punten van me. Ik pik regelmatig een doelpunt en een assist mee."

Lees meer:
0 reacties