'Ze hebben zich op een goede en mooie manier veilig gespeeld''

SC Cambuur gaat zaterdagavond op bezoek bij AZ. Met AZ treft de ploeg van trainer Henk de Jong de nummer vier van de Eredivisie. John van den Brom vindt het knap dat Cambuur zich al heeft verzekerd van nog een jaar op het hoogste niveau.

"Ze hebben zich op een goede en mooie manier veilig gespeeld", zegt de trainer van AZ op de officiële website van zijn club. Van den Brom is ook lovend over Henk de Jong. "Ik vind het knap van hem hoe hij met beperkte middelen het maximale eruit heeft gehaald bij Cambuur. En dat op een herkenbare manier. Vind ik mooi."

AZ kan in tegenstelling tot SC Cambuur beschikken over een compleet fitte selectie. Ook Celso Ortiz is weer fit. "Maar of hij tegen Cambuur ook al bij de wedstrijdselectie zit, weet ik nog niet. Het is dus mooi dat we in deze fase van het seizoen keuzes kunnen maken op basis van kwaliteiten", aldus Van den Brom, die weet dat de Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann in het AFAS Stadion zit voor Aron Jóhannsson. "Hij komt niet voor niets, want Aron speelt. Nemanja Gudelj is terug van een schorsing, maar verder is de basis hetzelfde als tegen Vitesse."

Opstelling AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Henriksen, Elm, Gudelj; Berghuis, Jóhannsson en Tankovic.

Lees meer:
0 reacties