VIDEO | Samenvatting: Cambuur verliest in blessuretijd van AZ

SC Cambuur heeft op bezoek in Alkmaar niet kunnen winnen van AZ. De ploeg van Henk de Jong had lang uitzicht op een punt, maar in blessuretijd schoot Markus Henriksen AZ alsnog naar de overwinning.

De eerste helft is voor AZ. De ploeg van John van den Brom heeft het betere van het spel en creëert ook de nodige kansen. De Alkmaarders gaan echter niet zuinig met de mogelijkheden om. Alleen een penalty, na een overtreding van Wout Droste op Gudelj, wordt door laatstgenoemde achter Leonard Nienhuis geschoten. Die stand blijft ook tot de rust op het bord staan.

In de tweede helft komt Cambuur beter in het spel. Na ruim een uur spelen draait Ogbeche zich in het strafschopgebied vrij, maar zijn schot wordt in eerste instantie nog geblokt. AZ verdedigt echter slecht uit, waardoor de Nigeriaan een herkansing krijgt. Die schiet hij wel achter Esteban. In de slotfase van de wedstrijd verzuimden Guus Hupperts (paal) en Steven Berghuis (naast) de wedstrijd in het voordeel van AZ te beslissen. Uiteindelijk valt het doelpunt alsnog, als Henriksen een mooie rush van Simon Poulsen op waarde schat en Harm Zeinstra kansloos laat.

Tegenvaller voor Cambuur is het uitvallen van keeper Nienhuis. De sluitpost raakte in de eerste helft geblesseerd, probeerde het nog wel, maar ging uiteindelijk na vijftig minuten alsnog naar de kant ten faveure van Zeinstra.

Lees meer:
0 reacties