'Als wij de play-offs halen, staat dat gelijk aan een kampioenschap''

Ondanks de nederlaag tegen FC Groningen kan SC Cambuur zich nog altijd plaatsen voor de play-offs. De achterstand op nummer zeven PEC Zwolle is weliswaar zeven punten, maar als de ploeg van trainer Ron Jans de beker wint, voldoet plek acht ook voor deelname aan de play-offs.

SC Cambuur staat momenteel negende, maar heeft evenveel punten als nummer acht Willem II. Volgens Leonard Nienhuis is het dan ook goed dat SC Cambuur niet bij FC Groningen won. "Dat is alleen maar leuk", zegt hij met een knipoog tegen de Leeuwarder Courant. "Als we hadden gewonnen, was de spanning toch wat minder geworden." Dan serieus: "Als wij de play-offs halen, staat dat gelijk aan een kampioenschap."

Nienhuis baalde wel van de nederlaag tegen FC Groningen. De tweede tegengoal leek houdbaar, maar was lastig voor de doelman. "Die bal ging van links naar rechts. Ik zie hem wel goed, maar ik kan er gewoon niet bij", legt hij uit. "Het was een onhoudbaar schot. Ik vind zeker niet dat het een fout van mij is. Ja, hij mocht vrij uithalen. Daar begint het mee."

Lees meer:
0 reacties