Jans: ''Henk de Jong van Cambuur verdient meer waardering''

Fred Rutten (Feyenoord), Peter Bosz (Vitesse), Ron Jans (PEC Zwolle), Ruud Brood (NEC) en Phillip Cocu (PSV) werden dinsdag genomineerd voor de Rinus Michels Award. Henk de Jong, die met Cambuur heel goed presteert, is niet geselecteerd voor de titel van beste trainer van het seizoen. Ron Jans is daar verbaasd over.

"Zit ik erbij? Dat is een eer, wie zijn de anderen?", vraagt Ron Jans zich af in Metro. De trainer van PEC Zwolle vindt dat de genomineerde trainers terecht kans maken, maar mist ook een aantal namen. "Jurgen Streppel van Willem II hoort er wel bij natuurlijk, maar ook Henk de Jong van Cambuur en Marinus Dijkhuizen van Excelsior verdienen meer waardering. Zij hebben allemaal ver boven de mogelijkheden van hun budget en selectie gepresteerd."

Toch is het lastig om als trainer van SC Cambuur de prijs te winne. "Je ziet vaak dat trainers van de grote clubs worden gekozen, trainers die iets winnen. Wat dat betreft zou ik met de bekerwinst ook in aanmerking kunnen komen. Een podium met Cocu, Brood en Jans, dat lijkt me wel wat", aldus Jans, die niet teveel waarde hecht aan de prijs. "Het zou een mooi extraatje zijn, maar doe mij maar gewoon de beker."

Lees meer:
0 reacties