''Ik zal nooit zo kunnen verdedigen als Peersman en Steenvoorden''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
''Ik zal nooit zo kunnen verdedigen als Peersman en Steenvoorden''

Xander Houtkoop hoopt in de tweede seizoenshelft van waarde te kunnen zijn voor SC Cambuur. De multifunctionele flankspeler hoopt dat hij een kans krijgt in de voorhoede en speelt liever niet meer als (vleugel)verdediger. 

''Bij Go Ahead Eagles was ik linksbuiten. Daar heb ik goede jaren gehad", blikt hij terug in de Leeuwarder Courant. "Alles was vertrouwd. Op een gegeven moment word je gevraagd linksback te gaan spelen. Daarin is het wel zoeken geweest naar de positie en het kiezen van je momenten", aldus Houtkoop.

"Ik heb het positief opgepakt, maar zal nooit zo kunnen verdedigen als Marvin (Peersman, red.) en Matthew (Steenvoorden). Dat heb ik gewoon niet in me", beseft hij. Houtkoop beseft dat hij in de afgelopen jaren 'te wisselvallig' heeft gepresteerd. 

"Het is bij mij geen onzekerheid, maar soms meer de teleurstelling waar je in komt", legt hij uit." Ik zit bij een mental-coach. Die heeft me handvatten aangereikt. Hij heeft me anders leren denken en dat je meer op jezelf vertrouwt. Je kan er van balen dat een actie mislukt, maar er komen nog zoveel momenten. Dat maakt je rustiger in je hoofd. Je blijft minder snel in de emotie zitten.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!