Houtkoop over mental coach en basisplaats

Xander Houtkoop vertelt in de Leeuwarder Courant over zijn ervaringen met een mental coach. Hij zou elke voetballer een mental coach aanbevelen. "Als je jezelf op een positieve manier toespreekt, gaat je lichaam zich daar ook naar voelen."

De aanvaller vertelt dat hij veel baat heeft bij zijn mental coach. "Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je niet lang blijft zitten in de emotie van een gemiste kans.
Voor mensen die er geen gebruik van maken klinkt het misschien raar, maar voor mij is het een extra handvat om me verder te ontwikkelen. 'Denkgedrag' is belangrijk, legt Houtkoop uit. "Dat je je niet laat beïnvloeden door anderen".

In Leeuwarden kon Houtkoop afgelopen zomer een drie-jarig contract tekenen. "Daar spreekt vertrouwen uit. En je hebt niet de druk van het binnen een jaar moeten presteren. Dat brengt voor mij rust met zich mee", vertelt de aanvaller.

Houtkoop heeft nog geen vaste basisplek bij Cambuur. "Ik denk dat het gebrek aan wedstrijdritme me eerst wat opgebroken heeft. Tegen Feyenoord heb ik het volgehouden, maar daarna merkte ik dat ik snel vermoeid raakte.'' De Leeuwarder club is niet sterk aan het seizoen begonnen, maar de aanvaller ziet progressie. "Je hoort mensen zeggen: 'Cambuur wint weer niet', maar wij zien een stijgende lijn in ons spel."

Lees meer:
0 reacties