Homepage » Hoofdnieuws » 'Fulltimebaan' bij SC Cambuur: ''Het is niet twee keer trainen en wegwezen''

'Fulltimebaan' bij SC Cambuur: ''Het is niet twee keer trainen en wegwezen''

( 0 reacties)
'Fulltimebaan' bij SC Cambuur: ''Het is niet twee keer trainen en wegwezen''

SC Cambuur neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen MVV-Maastricht, de nummer vijftien van de Jupiler League. Trainer Rene Hake heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn eerste volledige werkweek bij de club uit Leeuwarden.

"Het was een leuke en mooie eerste week", blikt hij terug in gesprek met het Friesch Dagblad. "Vorige week was hectisch, nu kon ik meer mijn eigen ding doen en de jongens ook beter leren kennen. We hebben veel gedaan deze week en het is mooi om weer onderdeel van zoiets te zijn", vertelt Hake, die blij is met de samenstelling van de technische staf.

"Met Sipke Hulshoff heeft Cambuur een goede trainer in huis", constateert hij. "Daar maak ik dankbaar gebruik van in zo’n week, want dan kan ik af en toe er even een speler uitpikken om mee te praten. Niet alleen over voetbal, ook over waar wat voor jongen hij is en waar hij vandaan komt. Ook al is het maar een halve minuut, als je dat iedere week doet leer je elkaar kennen", beseft Hake, die zijn spelers deze week maar liefst zes keer liet trainen.

"Ik ben er een voorstander van om veel te doen en zoveel mogelijk op het veld te staan, mits de fysieke gesteldheid van de spelers het toestaat", legt hij uit. "Het voetbal ook echt beschouwen als een fulltimebaan betekent niet dat je altijd knetterhard traint, maar ook goed omgaat met lichaamsverzorging. Het is niet twee keer trainen en wegwezen. Het gaat om een stukje bewustwording wat het zijn van profvoetballer betekent", besluit Hake. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 1 maart 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›