Cambuur zeker van play-offs na heerlijke overwinning

SC Cambuur heeft zich definitief geplaatst voor de play-offs vanavond. Van Helmond Sport werd er met maar liefst 4-1 gewonnen. Virtueel plaatst Cambuur zich zelfs voor de tweede ronde, maar FC Emmen komt nog in actie.

In de openingsfase werd er nog niet veel laten zien door beide teams. Het eerste echte gevaar kwam van de bezoekers. De inzet van Naudts kon geluk worden gekeerd door Cummins. Tot aan de rust kreeg Cambuur ook geen echte grote kansen. Na rust was dat gelijk anders. 5 minuten na rust werd het 1-0 voor Cambuur. De voorzet van Crowley belandde op het hoofd van Steenvoorden.

Erg lang kon Cambuur niet genieten van de voorsprong. 8 minuten na de 1-0 werd het 1-1 door Braber. Vanaf toen ging het hard. In de 63e minuut was het Mathieu die ook met het hoofd voor de 2-1 zorgde. Schilder was dichtbij de 3-1, maar zijn inzet raakte het aluminium. Die derde goal voor Cambuur kwam in de 74e minuut alsnog. Via een Helmonds been vloog de inzet van Van Kippersluis in de goal. Het was uiteindelijk Kip die de einduitslag op het bord zette, met een heerlijke inzet schoot hij Cambuur naar de play-offs.