Gefrustreerde Hake: ''Het is gewoon waardeloos''

Komende vrijdag begint SC Cambuur aan het nieuwe seizoen en de Friezen nemen het dan in Nijmegen op tegen NEC. René Hake geeft een vooruitblik op de competitie.

"Puur op namen zeg ik dat Sparta, Roda JC, NEC en FC Twente de titelfavorieten zijn dit seizoen, maar er kan nog genoeg gebeuren dit seizoen", begint de oefenmeester. "Maar op dit moment ga ik voor Sparta, zij zullen kampioen worden en hebben zich het best versterkt. Ook FC Twente heeft zich aardig versterkt de laatste weken, maar zij lopen nog een aantal weken achter op de rest en moeten nog ingespeeld raken op elkaar."

Almere City promoveerde dit seizoen al bijna, maar werd in de play-offs uitgeschakeld. Hake verwacht dat Almere dit jaar weer een verrassing wordt. "Almere was vorig jaar al een verrassing, misschien komen ze dit seizoen nog wel een stap verder." Daarnaast moet de Keuken Kampioen Divisie uitkijken voor Go Ahead Eagles. "Zij gaan zich ook revancheren voor het voorgaande seizoen met een nieuwe trainer en een aantal goede versterkingen."

"Natuurlijk willen wij ook voor een verrassing zorgen dit jaar, maar wij moeten dit jaar gewoon constant worden. Het gaat om de ontwikkeling dit seizoen en daar hoort een plek op de ranglijst bij. Net zoals vorig jaar hebben we weer enorm veel blessures, dat helpt natuurlijk niet mee."

De voormalig oefenmeester van FC Twente weet wat de reden is van de vele blessures. "Het ligt puur aan dat harde kunstgrasveld van ons. Het is gewoon waardeloos. Het harde kunstgras is de enige oorzaak die ik me kan bedenken", aldus een gefrustreerde Hake.

Lees meer:
0 reacties