Cambuur-aanwinst: ''Wil mezelf heel graag ontwikkelen en maak extra veel vlieguren''

Na vele jaren in de Ajax-jeugd en drie jaar in Oss maakte Xavier Mous deze zomer de overstap naar SC Cambuur. In Friesland hoopt de doelman zich te ontwikkelen tot hij een vervolgstap kan maken.

"Ik heb voor mezelf een korte- en langetermijntraject in het hoofd. Ik wil me hier zelf ontwikkelen en dan een stap omhoog maken, maar eerst wil ik hier prijzen behalen en promotie afdwingen met SC Cambuur", begint de doelman over zijn doelstellingen. "Op de lange termijn hoop ik door het niveau heen te groeien en een stap omhoog te kunnen maken, maar zover ben ik nog lang niet."

Over de eigenaardigheden van hem is hij duidelijk. "Die heb ik gelukkig niet zo erg. Het enige wat ik heel erg heb, is dat ik mezelf heel graag wil ontwikkelen en daarom extra veel vlieguren maak op het trainingsveld. Dat vind ik trouwens geen slechte eigenschap, maar dat vind ik juist positief", vertelt de Noord-Hollander in gesprek met het Friesch Dagblad.

Naar de eerste wedstrijd voor SC Cambuur tegen NEC gaat hij met vertrouwen naar toe. "Het is altijd speciaal om een eerste wedstrijd voor een nieuw team te keepen. We hebben een heel hoog verwachtingspatroon, maar als we ons vol inzetten kunnen we heel ver komen. We gaan vol voor de promotie naar de Eredivisie."

Naast het profvoetbal volgde de doelman ook een opleiding. "Ik ben in zes jaar tijd door de VWO heen gerold en ben een rechtenstudie gaan volgen op de Universiteit van Amsterdam, gelukkig dacht de Universiteit heel erg mee en heb dat in vijf jaar kunnen afronden met mijn master", vertelt de leergierige doelman.

Lees meer:
0 reacties