Oefenmeester Hake: ''We gaan echt niet elke wedstrijd met dezelfde spelers starten''

Vanavond speelt SC Cambuur de lastige uitwedstrijd tegen NEC in Nijmegen en oefenmeester René Hake heeft veel zin in de wedstrijd tegen de titelfavoriet.

"Natuurlijk heb je zin in zo'n wedstrijd als je zeven weken voorbereiding hebt gehad, je wilt uiteindelijk ergens voor spelen, daar gaat het uiteindelijk om. De planning bepaalt dat we uit naar Nijmegen moeten, we hebben geen keuze. Dus we zijn klaar voor de competitie", begint de oefenmeester uit Coevorden.

Hake is gematigd tevreden over de voorbereiding van zijn ploeg. "Zoals je weet ben ik niet heel snel tevreden. Ik ben blij met de manier waarop we het oppakken en met de manier waarop we als team hebben gespeeld, daar ben ik wel heel tevreden over. En het is goed dat we daarin ontwikkeling zien."

"Het is niet direct een bevestiging dat we goed bezig zijn, als je kijkt naar de overwinningen op Jong Ajax en Go Ahead Eagles, maar indirect is het wel goed. Je ziet veel terug in de wedstrijden waar we op hebben geoefend en dat geeft een goed gevoel. Het is prettig om resultaat te halen", aldus de 46-jarige oefenmeester voor de camera's van Omrop Fryslân.

De technische staf zal niet veel wisselingen doorvoeren in de opstelling. "We zijn tevreden, je kunt het laten staan of je kunt het gaan wisselen. We hebben wel te maken met veel problemen in de beginfase met de blessure van de spits, ons centrale duo is geschorst. We hebben niet elf spelers nodig, maar de hele selectie. We gaan echt niet het hele seizoen met dezelfde spelers starten. Ik ben benieuwd of ze het goed gaan oppakken, maar daar heb ik vertrouwen in."

Lees meer:
0 reacties