'SC Cambuur zal wel geen kampioen worden, maar de play-offs halen ze wel''

SC Cambuur heeft veel wisselingen doorgevoerd dit seizoen. Toch heeft Omrop Fryslân-verslaggever Geert van Tuinen wel vertrouwen in dit seizoen met de nieuwe spelers.

"Toen ik Cambuur de eerste wedstrijden zag oefenen dacht ik: wat moet dit worden? Er zat amper lijn in en tegen De Graafschap werden de Leeuwarders van het veld geveegd en tegen Jong Vitesse was het allemaal nog niet om over naar huis te schrijven. Maar afgelopen weken werd het beter. Almere City, Sparta Rotterdam, Jong Ajax werden allemaal verslagen door de ploeg van René Hake", begint de verslaggever.

"Ik kijk met steeds meer genoegen naar de Franse linksback David Simbassa. Hij bekoort mij steeds meer. Dat geldt ook voor Robin Maulun op het middenveld. Kevin Schindler kan een rustpunt worden, maar hij is niet de snelste. Absolute aanwinst is Andrejs Ciganiks. Dynamisch, wilskracht en doorzettingsvermogen. Hij wordt een belangrijke schakel", vervolgt Van Tuinen.

Van Tuinen is benieuwd naar de twee geblesseerde spitsen. "Ik ben erg nieuwsgierig naar de twee spitsen Nigel Robertha en Karim Rossi. We hebben ze vorig jaar wat te weinig gezien en jammer genoeg zijn ze momenteel beiden geblesseerd, maar het zou wel eens wat kunnen worden met die twee voorop."

"Cambuur wil echt voetballen. Dat kan een voordeel zijn tegen de gedegradeerde clubs. Maar poeh, de concurrentie is nog nooit zo groot geweest. Het is de beste eerste divisie sinds jaren. Dat is mooi voor het publiek, maar of Cambuur dat niveau structureel aankan moeten we nog maar zien. SC Cambuur zal wel geen kampioen worden, maar de play-offs halen ze wel", zegt Van Tuinen realistisch in gesprek met Omrop Fryslân.

Lees meer:
0 reacties