Tevreden Hake: ''Natuurlijk geeft dat een goed gevoel''

Met dertien punten uit vijf duels staat Cambuur bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. Concurrenten Go Ahead Eagles en N.E.C. verspeelde punten en Cambuur ging er tegen Telstar met de volle buit vandoor.

''De overwinning kwam moeizaam tot stand'', begint trainer René Hake bij Omroep Leo. ''We gingen effectief om met de momenten die we hadden en gaven weinig weg. Dat zijn dan wel de goede dingen denk ik. Telstar verstoorde onze opbouw goed en wij waren niet bij machten om het overtal in het midden uit te spelen. Vaak was het onzorgvuldig, te gehaast of maakten we niet de goede keuzes. Dan wordt het onrustig en verlies je meer de bal dan dat je lief is.

''Dan is het wel mooi dat je kan terugvallen op een solide teamorganisatie als we verdedigen en dat helpt ons vandaag enorm'', vervolgt hij. ''Ik heb niet het gevoel gehad dat hun gingen scoren en ze hebben ook niet echt open kansen gehad. Het is prettig om te ervaren dat we aan een aantal momenten genoeg hebben om een wedstrijd te winnen. Toen de 2-0 viel was het gespeeld, maar dan vindt ik nog dat je genoeg ruimte krijgt om de derde te maken.''

''Je hebt het zelf afgedwongen dat je na vijf wedstrijden bovenaan staat maar het betekend nog niets. Natuurlijk geeft het een goed gevoel maar het gaat uiteindelijk om de lange rit voor een heel seizoen. Er zijn nog genoeg dingen die beter moeten, anders ga je het niet volhouden'', aldus een tevreden Hake.

Lees meer:
0 reacties