SC Cambuur na acht speelronden middenmoter in VVCS veldencompetitie

SC Cambuur is na acht speelronden een middenmoter in de veldencompetitie van de Vereniging van Contractspelers (VVCS). De Leeuwarders bezetten de elfde plek.

Cambuur heeft een gemiddeld cijfer van een 2,5 voor haar veld. Ieder weekend ontvangt VVCS-voorzitter Danny Hesp van de aanvoerders van de uitspelende clubs een tekstbericht met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld) voor het veld waarop zij gespeeld hebben. Na acht speelronden gaat Go Ahead Eagles aan kop, gevolgd door FC Twente, Jong Ajax en NEC.

"Het wordt een spannend seizoen", reageert Hesp. "De zeven grasvelden worden zeer goed beoordeeld, dus de concurrentiestrijd is groot. Ook de discussie over kunstgras in het betaald voetbal komt binnenkort tot een climax."

"Dat veel aanvoerders kunstgras verafschuwen is in de tussenstand duidelijk terug te zien", vervolgt Hesp. "Vanaf plaats 16 worden de kunstgrasvelden onder een voor het betaald voetbal aanvaardbaar niveau beoordeeld. Een duidelijk signaal waar de clubs en KNVB niet de ogen voor mag sluiten."

Tussenstand na acht speelronden
1. Go Ahead Eagles 4,5
2. FC Twente 4,3
3. Jong Ajax/NEC 4
5. Almere City FC 3,8
6. Jong FC Utrecht 3,75
7. FC Dordrecht/Sparta Rotterdam 3,3
9. Jong AZ 3
10. Telstar 2,8
11. SC Cambuur/TOP Oss/FC Volendam 2,5
14. MVV Maastricht/Roda JC 2,3
16. RKC Waalwijk/FC Den Bosch/FC Eindhoven/Helmond Sport 1,5
20. Jong PSV 1,3

Lees meer:
0 reacties