Mathieu hoofdrolspeler bij unieke zege Cambuur: ''Maakt niet uit hoe''

( 0 reacties)
Mathieu hoofdrolspeler bij unieke zege Cambuur: ''Maakt niet uit hoe''

Cambuur Leeuwarden boekte afgelopen vrijdag een unieke overwinning op Jong Ajax. Want nog nooit sinds de intrede van beloftenteams in de Eerste divisie hadden de Leeuwarders gewonnen van Jong Ajax.

Heel makkelijk kwam de zege overigens niet tot stand. Want met het nodige kunst- en vliegwerk bleef Cambuur op de been. "We begonnen goed", zag trainer René Hake. "Maar nadat we op 1-0 kwamen, verzuimden we afstand te nemen. Daarna heb ik een goed Jong Ajax gezien. Wij kwamen een paar keer goed weg."

Hoofdrolspeler was Justin Mathieu die twee keer scoorde maar ook tegen een rode kaart aanliep. De tweede gele kaart was uiterst opmerkelijk aangezien de Brabander de bal speelde. "Ongelooflijk", sprak een na afloop nog altijd verbouwereerde Mathieu. "Ik raak de bal en dan krijg je dit. De vierde official stond er nog vlakbij ook. De linksbuiten vroeg daarom nog aan hem of hij het soms niet had gezien. Maar hij zei alleen maar dat ik moest wegwezen."

"Maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen, maakt niet uit hoe", stelde de aanvaller na afloop in de Leeuwarder Courant. "Twee wedstrijden deze week, twee keer winst. Dat telt."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 26 april 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›