Roorda beseft: ''Dit alles kwam Cambuur allesbehalve ongelegen''

( 0 reacties)
Roorda beseft: ''Dit alles kwam Cambuur allesbehalve ongelegen''

SC Cambuur won vrijdagavond van Jong Ajax. Geert-Arend Roorda, die duels in de Keuken Kampioen Divisie lastig te voorspellen vindt, vond dat geen verrassing.

"Ajax trad aan met een veredeld o-19 team", schrijft hij in de Leeuwarder Courant. "Het zal te maken hebben met het drukke speelschema van Ajax 1. Champions League, bekervoetbal en in het weekend moeten ze vol aan de bak om in het spoor van PSV te blijven. Dit alles kwam Cambuur allesbehalve ongelegen."

Cambuur boekte een verdiende zege. "Het niveauverschil met het 'gewone' Jong Ajax en dat van afgelopen vrijdag is groot. Datzelfde geldt voor Jong PSV. Beide clubs profiteren ontzettend van deelname aan de eerste divisie. Spelers kunnen ritme opdoen, zich ontwikkelen en een aantal zullen de stap naar de eredivisie wel gaan maken", aldus Roorda.

Er zit echter ook een keerzijde aan. "Tegelijkertijd werkt de wijze waarop deze clubs de eerste divisie gebruiken een veredelde vorm van competitievervalsing in de hand", meent Roorda. "Met een beetje geluk tref je als eerstedivisionist deze teams in de Champions Leagueweken. Scheelt al gauw 6 punten. Die zul je maar net nodig hebben aan het eind van de rit.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 26 april 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›