Milieugevolgen nieuw Cambuurstadion: ''Kan niet worden voldaan aan richtwaarde''

( 0 reacties)
Milieugevolgen nieuw Cambuurstadion: ''Kan niet worden voldaan aan richtwaarde''

Nu ROC Friese Poort zich weer aan heeft gesloten bij de stadionplannen, staat het volgende dilemma voor de deur. Er komt namelijk een strijd om de ruimtelijke plannen.

Maandag maakten burgemeester en wethouders nieuwe stukken openbaar. Hierbij ook een rapport van bureau BügelHajema, dat adviseert om geen uitgebreide – en tijdrovende – milieueffectrapportage op te stellen voor het gebied. De adviseurs hebben een eenvoudige analyse uitgevoerd en voorzien geen "belangrijke nadelige milieugevolgen".

Toch hebben omwonenden van het nieuwe Cambuurstadion al meerdere keren voor de milieugevolgen gewaarschuwd. Ze hebben last van licht en geluid. BügelHajema erkent dat de geluidshinder voor de buurt groter zal zijn dan nu mag: "Tijdens wedstrijddagen kan niet worden voldaan aan de richtwaarde van 50 dB(A) en ook niet aan de hogere richtwaarde van 55 dB(A)", tekent de Leeuwarder Courant op.

"In het kader van het geluidsonderzoek zal nog worden nagegaan wat het effect is van het plaatsen van een geluidsscherm langs de Nicolaas Beetsstraat op de plaats waar nu een hekwerk staat. Dit scherm is op grond van de uitkomsten van het onderzoek niet noodzakelijk, maar het zou de geluidsbelasting wel kunnen beperken", aldus het rapport.

Foto: Bouwgroep Dijkstra Draisma

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 26 april 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›