Maulun: ''De band die wij hebben, is alsof we broers zijn''

( 0 reacties)
Maulun: ''De band die wij hebben, is alsof we broers zijn''

Robin Maulun heeft het zowel binnen als buiten de lijnen uitstekend naar zijn zin bij SC Cambuur. De aanvallende middenvelder laat echter weten dat hij slechts 'un petit peu' Nederlands spreekt. Veel gaat bij de club uit Leeuwarden dan ook in het Engels. 

"Nederlanders verdienen wat dat betreft een compliment, jullie spreken goed Engels. Beter dan wij", legt hij uit in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Bij ons zijn de films gewoon in het Frans en niet in het Engels, zoals bij jullie. Ondertiteling? Nee. Andere stemmen ook, heel gek", aldus Maulun.

"Als ik hier in een film bijvoorbeeld Leonardo DiCaprio hoor met zijn echte stem, denk ik: dat is niet de juiste stem. Ik ben die van de Franse stemacteur gewend, heel anders", vervolgt de Fransman, die na een geslaagde proefperiode een contract af wist te dwingen bij SC Cambuur. 

"Ik zat in het begin in een hotel. De eerste keer dat ik een rondje liep door de stad, had ik er meteen een goed gevoel bij. Dat is belangrijk", beseft Maulun, die een goede band heeft met zijn land- en ploeggenoot David Sambissa. "Bijzonder dat we uiteindelijk samen bij Cambuur terecht zijn gekomen."

"David en ik speelden beiden bij Bordeaux in de jeugd, zijn wel tien jaar teamgenoten geweest. Ook toen hij bij FC Twente speelde, hadden we contact", blikt hij terug. "En nu wonen we beiden in Leeuwarden, spelen samen bij een Nederlandse club. De band die wij hebben, is alsof we broers zijn."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!