Robertha opportunistisch: ''Ik ben ervan overtuigd dat ik in beeld kom bij Oranje''

Waar Nigel Robertha vorig seizoen slechts twaalf wedstrijden speelde voor SC Cambuur, heeft hij zich dit seizoen opgewerkt tot eerste spits van de Friezen. De aanvaller erkent dat hij blessuregevoelig is.

"Blessuregevoelig? Ja, met zoveel blessures kan je dat wel zeggen. Dit had ik in de jeugd bij Feyenoord ook al. Heel zuur. Je gaat dan op zoek naar een oplossing. Wat kan het zijn? Het is lastig aan te wijzen waar het precies aan ligt", zegt Robertha in gesprek met Voetbalzone. De spits had voorafgaand aan het seizoen hoge verwachtingen, maar mede door blessures is dat er tot nu toe niet van gekomen. "Voordat het seizoen begon, had ik vijftien tot twintig goals in mijn hoofd. Maar mede door die blessure sta ik er nu pas op drie. Ik hoop dat we dit seizoen ons kunnen plaatsen voor de play-offs en ik dan uiteindelijk op vijftien goals kom."

Ondanks dat hij nu nog bij SC Cambuur speelt, weet hij zeker dat hij ooit bij het Nederlands Elftal terechtkomt. "Ik ben ervan overtuigd dat ik ooit nog in beeld kom bij Oranje. Als je hard werkt, dan moet het wel goedkomen. Ik kan ook voor Curaçao kiezen, dat boek heb ik nog niet dichtgedaan. Dat wil ik nog even voor mij uitschuiven. Nu moet ik vooral progressie boeken", vervolgt Robertha, die ook stappen hoopt te zetten bij SC Cambuur om een stap hogerop te kunnen. "Ik voel me prima bij Cambuur, maar natuurlijk wil je altijd een stap hoger. Dat is ook de instelling van de club. Spelers laten doorveren naar een grotere club. Maar op dit moment sta ik op drie goals, dus ik zal aan de bak moeten. Ik ben nu ook totaal niet bezig met een andere club. Het enige wat nu telt is doelpunten maken voor Cambuur. Wat er daarna komt, zien we wel", aldus het voormalig-jeugdtalent van Feyenoord.

Lees meer:
0 reacties