''Ik denk dat Foeke Booy het even druk genoeg heeft met andere dingen''

( 0 reacties)
''Ik denk dat Foeke Booy het even druk genoeg heeft met andere dingen''

Robbert Schilder werd 2,5 jaar geleden als middenvelder naar Leeuwarden gehaald, maar is inmiddels volledig omgeturnd tot centrale verdediger. In het hart van de defensie hoopt hij nog vele jaren te spelen, maar of dat ook bij SC Cambuur is, is nog maar de vraag. 

"Nu denk ik weleens: had ik maar eerder centraal achterin gespeeld. Ik denk dat het voor mijn carrière goed was geweest", legt Schilder uit in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Tactisch goed staan, opbouwen en een wedstrijd lezen zijn zaken die me wel liggen. Hoe dominanter we zijn op het veld, hoe meer ik tot mijn recht kom."

Schilder voelt zich op zijn plek bij Cambuur en hoopt nog lange tijd actief te zijn als voetballer. "Als centrale verdediger kan ik nog best een tijdje van waarde zijn voor de ploeg. Het leuke is dat ik op mijn 32ste nog steeds leer, terwijl het einde van mijn loopbaan natuurlijk dichterbij is dan het begin. Dat ik nog steeds dingen opsteek, houdt me fris", vervolgt hij. 

Welk tricot Schilder na de zomer draagt? Zijn contract bij Cambuur loopt af en over en verlenging is nog niet gesproken. "Ik voel me gewaardeerd door de mensen bij de club en wil best blijven, maar we zitten nu in een transferperiode. Ik denk dat Foeke Booy (technisch manager, red.) het even druk genoeg heeft met andere dingen. Er komt heus wel een moment dat we even gaan zitten", aldus Schilder.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 9 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›