''Het eerste half jaar willen we stewards inzetten die bezoekers geleiden''

( 0 reacties)
''Het eerste half jaar willen we stewards inzetten die bezoekers geleiden''

Dinsdagavond werd er tijdens een brede informatieavond over de plannen van het WTC/Cambuurgebied uitgebreid gesproken over parkeeroverlast en files.

Een groot deel van de omwonenden vreest voor vastlopend verkeer en parkeeroverlast. Parkeren rondom het nieuwe stadion wordt gratis, terwijl er op het Zwettepark een overloopparkeerterrein komt. "Het eerste half jaar willen we stewards inzetten die bezoekers geleiden", liet Ynze Haitsma van de gemeente weten aan de Leeuwarder Courant. Die worden zoveel mogelijk ingezet op de Slauerhoffweg.

Een van de insprekers opperde dat supporters ook in de nieuwe parkeergarage Revius aan de Tesselschadestraat kunnen parkeren. "Het zou mooi zijn als je daar bijvoorbeeld 150 auto’s kwijt kunt", is Haitsma positief over dat plan.

De gemeente hoopt dat supporters vooral met de fiets naar het stadion komen, maar er komt geen grote fietsenstalling. "Nee, dat is niet zinvol", meent Haitsma, die erop wijst dat er maar één keer in de twee weken een thuiswedstrijd is. "We willen dan tijdelijk rekken neerzetten op parkeerplaatsen tussen het WTC en het stadion. We bekijken nog met Cambuur of die bewaakt kunnen worden."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 9 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›