Schilder: ''Je probeert de boel wel een beetje op te zwepen''

SC Cambuur verloor gisteren met 1-0 van Roda JC. De Leeuwarders begonnen slap aan de wedstrijd en keken na drie minuten al tegen de achterstand aan. Uiteindelijk kwam Cambuur deze achterstand ook niet meer te boven.

''We hebben verloren, maar we lopen eigenlijk heel de wedstrijd achter die derde minuut aan'', zo begint aanvoerder Robbert Schilder bij FOX Sports. ''Het leek erop alsof we op bepaalde plekken wat rustig begonnen. Dan ligt die bal er al meteen in en dan loop je daar de hele wedstrijd achteraan te voetballen.''

''Alleen kun je dat natuurlijk heel moeilijk proberen te keren, maar je probeert de boel wel een beetje op te zwepen'', vervolgt Schilder. ''Je probeert ze wakker te schudden, want het leek alsof dat nodig was in het begin. Ik denk dat we heel slap begonnen en dat is wel heel frustrerend. Ik vind dat erg moeilijk te verklaren als je vier uur in de bus ziet hiernaartoe en ik vind het dan ook niet leuk om nu weer vier uur terug te reizen met een nederlaag op zak.''

''De tweede helft stond het wel wat beter, maar in de laatste fase voorin creëren we bijna niks. Ik denk dat wij over heel de wedstrijd gezien wel meer de bal en de controle hadden, maar als je na drie minuten al met 1-0 achterkomt dan vindt Roda het ook wel best. Aan de bal waren wij gewoon niet goed genoeg. Ik hoop dat ik de nederlaag snel kan vergeten, maar ik denk dat ik er deze busreis nog wel even aan denk'', besluit Schilder.