Booy denkt niet aan opstappen bij Cambuur: ''Wat lost het op?''

SC Cambuur presteert zwaar ondermaats en dat heeft onder meer te maken met de kwaliteit van de huidige selectie. Als technisch manager is Foeke Booy verantwoordelijk voor de samenstelling hiervan.

"Ik snap de frustratie van supporters ook heus wel", reageert de persoon in kwestie tegenover de Leeuwarder Courant. "En dat ze roepen dat ik weg moet, of René, dat hoor ik ook. Maar ik denk dan: wat lost het op? Cambuur is qua trainers en managers vaker een kerkhof geweest in het verleden en heeft dat altijd geholpen dan?"

Booy weet dat het beter moet, maar ziet een vertrek van Hake of hemzelf niet als oplossing. "Het gaat er nu om hoe we dit met elkaar kunnen omdraaien. Want een sportieve crisis, dat is het zeker", vervolgt hij. "Te vaak hebben we op cruciale momenten fouten gemaakt die ons de wedstrijd kosten. Af en toe is het tenenkrommend geweest."

"Het ligt niet aan de trainer, aan iets of iemand. Het gaat om vertrouwen. Van mensen in elkaar, van spelers ook dus. De groep moet weer onbevangen worden, dan kunnen we de play-offs heus nog halen. Dat blijf ik zeggen", aldus Booy.

Lees meer:
0 reacties