''Mous bepaalt of Cambuur de play-offs alsnog haalt of niet''

( 0 reacties)
''Mous bepaalt of Cambuur de play-offs alsnog haalt of niet''

Met zijn plek onder de lat in het Elftal van de Week van Voetbal International en de daarbij behorende 9 als cijfers, bevestigde Xavier Mous andermaal bezig te zijn aan een ijzersterk seizoen in Leeuwarden.

"Mous is het lichtpuntje in een donker Cambuur-seizoen. De Friezen vinden dat ze minimaal play-offs moeten halen, maar maken opnieuw een matig seizoen door", schrijft VI-verslaggever Chris Tempelman. "Het is puur aan Mous te danken dat de hoop op het seizoenstoetje nog in leven is. Dat klinkt hard, maar de uitblinker in het doel bezorgde Cambuur echt al meerdere punten."

Mous kwam in de zomer over van TOP Oss. "Dat is op papier een stap hogerop, al vinden we de Ossenaren hoger terug op de ranglijst. Cambuur zal niet het eindstation zijn voor de geboren Haarlemmer. Hij hoort zeker bij de beste doelmannen in de Keuken Kampioen Divisie. Wouter van der Steen van FC Den Bosch en Joël Drommel van FC Twente zijn gezien hun prestaties dit seizoen concurrenten voor die papieren titel. Het zijn drie goalies die als Eredivisie-waardig kunnen worden bestempeld."

"Trainer Hake zal hopen dat Cambuur in het restant van de competitie beter voor de dag komt en dat Mous minder heldendaden hoeft te verrichten om de ploeg aan zeges te helpen. Mocht Cambuur voortmodderen dan is de wetenschap dat er een doelman in de goal staat die een ware puntenpakker is gebleken, wel heel prettig. Mous bepaalt of Cambuur de play-offs alsnog haalt of niet", aldus Tempelman.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!