''Daar kan geen Champions League-finale De Jong van weerhouden''

( 0 reacties)
''Daar kan geen Champions League-finale De Jong van weerhouden''

Volgens oud-profvoetballer Geert-Arend Roorda is het een gouden zet van SC Cambuur om Henk de Jong aan te stellen als opvolger. De 54-jarige Drachtster vertrekt na dit seizoen bij De Graafschap en zal naar verluidt één dezer dagen gepresenteerd worden in Leeuwarden.

"De trainer neemt aan het einde van dit seizoen afscheid omdat er voor hem belangrijkere zaken zijn in het leven dan 0-3 of 3-0. Geld, camera's en roem zijn niet de ingrediënten voor een gelukkig leven. Althans niet voor Henk. Hij maakt z'n keuzes op gevoel en loopt nu weg van het podium waar anderen zich aan opdringen. Dat doet hij heel bewust voor zijn familie op dit moment. Daar kan geen Champions League-finale hem van weerhouden", schrijft Roorda in zijn column voor De Limburger.

Een vreemde eend in de bijt. "Dat de voetbalwereld zich ook kenmerkt door de aanwezigheid van overenthousiaste avonturiers, ordinaire geldwolven en egomiljonairs is een gegeven", vervolgt Roorda. "Het is dan ook bijzonder dat oprecht volk zich staande weet te houden tussen al dat manipulatieve geweld. Het lukt Henk de Jong meer dan aardig. Voor een beetje Fryslân-promotie kijkt iedereen dan ook naar de trainer van De Graafschap, daar hoeft geen duur marketingbureau aan te pas te komen."

Volgens Roorda kunnen velen een voorbeeld nemen aan De Jong. "Ik gun De Graafschap dan ook een plek in de eredivisie en Henk een afscheid in stijl op de Vijverberg. En dan volgend jaar vanuit Drachten gewoon weer aan het werk om Cambuur de eredivisie in te dirigeren. Net zo makkelijk én voor het donker thuis", aldus Roorda.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 9 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›