Van der Heide: ''Natuurlijk was ik het er niet mee eens''

( 0 reacties)
Van der Heide: ''Natuurlijk was ik het er niet mee eens''

SC Cambuur heeft woensdagmiddag de komst van trainer Henk de Jong afgerond en Sandor van der Heide keert bovendien terug als assistent-trainer. In 2015 werd hij nog op straat gezet bij de club uit Leeuwarden door toenmalig voorzitter Ype Smid.  

"De hele situatie van eind 2015 is voor mij een gesloten boek, maar nog één keer zal ik het uitleggen”, begint hij in gesprek met het Friesch Dagblad. "De voorzitter vond op dat moment dat er iets moest gebeuren, omdat de resultaten tegenvielen. Zo werkt dat bij een bedrijf", beseft Van der Heide. 

"Natuurlijk was ik het er niet mee eens, maar ik moest het wel respecteren", vervolgt hij. "Achteraf gezien is het de beste keus geweest die hij voor mij kon maken. Ik werd na mijn vertrek trainer van IJsselmeervogels en ben nu bezig bij De Graafschap aan een prachtige periode", aldus Van der Heide.

"Op het moment dat ik weg moest, was ik boos", erkent hij. "Maar ik ben Ype er nu eeuwig dankbaar voor dat hij dat besluit heeft genomen. Vorig jaar hebben we er nog eens over gesproken en daarmee was het klaar. Het is prima zo. Ik heb achttien jaar voor deze mooie club gewerkt en na drie en een half jaar van afwezigheid ben ik nu terug. Dat is sneller dan verwacht, maar ik ben er blij mee", besluit Van der Heide. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 9 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›