Booy: ''Zij zijn hartstikke belangrijk voor onze toekomst''

Henk de Jong is volgend seizoen definitief trainer van SC Cambuur. De huidige trainer van De Graafschap is blij dat hij weer terugkeert bij 'zijn' club. Ook Foeke Booy is blij met de aanstelling van de oefenmeester.

"Het heeft zo moeten zijn. Sommige dingen zijn zo gelopen. We hadden vorige week nog een gesprek met René Hake om niet door te gaan. En toen zijn we direct doorgeschakeld naar Henk de Jong. Dat heeft heel snel duidelijkheid gegeven. Dat geeft veel duidelijk naar de toekomst. Henk en Sandor zijn hartstikke belangrijk voor onze toekomst en bij het aanstellen van een team", begint Booy in gesprek met Omroep LEO.

De technisch manager van de Friezen bevestigt echter dat er nog niet eerder gesprekken waren met de opvolger van Hake. "Na het gesprek met Hake heb ik pas contact gehad met Henk. Dat vind ik ook heel normaal. Eerst respect met je eigen mensen, voordat je verder gaat. Daarna heb ik contact gehad en is het in de stroomversnelling gekomen."

"Vanaf nu gaan we bezig met de selectie", doelt Booy op het verlengen van contracten binnen de spelersgroep. "Wij hebben het in kaart. Het zijn er maar twee die een doorlopend contract hebben. We kunnen nu weer vooruit kijken. We kunnen met een frisse blik beginnen. We hebben prima gewerkt met René, maar we zochten naar energie. Met Henk de Jong gaan we nu op naar het nieuwe stadion, want dat is de stip aan de horizon."

Lees meer:
0 reacties