De Jong: ''Het gaat mij niet om geld, het gaat mij om geluk''

( 0 reacties)
De Jong: ''Het gaat mij niet om geld, het gaat mij om geluk''

Henk de Jong werd woensdagmiddag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van SC Cambuur voor het volgende seizoen. De huidige oefenmeester van De Graafschap is dolgelukkig met zijn terugkeer bij de Friezen.

"Ik zei al tegen Sandor van der Heide, dit mag niet te lang duren. Het ligt niet aan de visie of om de Eredivisie. We wilden gewoon dichtbij huis zijn", begint De Jong in gesprek met FOX Sports. "Er waren meerdere clubs geïnteresseerd en dit is een gok, maar het was geen 1 + 1 = 2. Dat ik destijds wegging bij Cambuur was, omdat Sandor toen weg moest. Dat is nu uitgesproken en de voorzitter heeft gezegd dat het zijn fout was. We hebben er een streep onder gezet."

De Jong is blij met zijn huidige club, die veel toelieten. "Cambuur heeft eerst netjes contact gelegd met De Graafschap en dat ik hier nu ook mag staan voor dit interview mag ook gewoon van De Graafschap. We wilden beide dat het snel rondkwam", vervolgt De Jong, die absoluut nog niet gesproken had met Cambuur. "Als je ontslag krijgt is alles prachtig, maar als je zelf ontslag neemt, zoeken mensen er direct iets achter. Dit keer zat er echt niets achter en had het allemaal met mijn vrouw te maken. Het ging mij absoluut niet om geld. Het gaat om geluk."

Booy en De Jong hadden in de vorige periode regelmatig een vervelende situatie met elkaar, maar volgens de oefenmeester is dat allemaal opgelost. "Dat was vorig jaar al weer klaar. Dat is gewoon uit de wereld. Dat hoort bij voetbal. Foeke dacht destijds ook dat ik wegging, omdat we laatste stond, maar dat was het niet. Ik ging weg omdat mijn maatje weg moest. Daar kon ik niet mee omgaan. Het moet eerlijk gaan en dat is nu uit de weg. Dan is het voor mij klaar", besluit De Jong.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 9 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›