Hake: ''Als je hem zelf niet kunt winnen moet je hem ook niet verliezen''

Na drie overwinningen op rij liep Cambuur gisteren tegen een nederlaag aan. In eigen huis werd er met 0-1 verloren van Almere City.

''De eerste 20 minuten hadden we de mogelijkheid om het verschil te maken'', zo begint trainer René Hake bij FOX Sports. ''Dat hebben we niet gedaan en daarna ontstaat er een wedstrijd die maar voortkabbelt. Ik denk dat wij een aantel keren in en rondom de zestien komen, maar iedere keer zat er een voet van Almere tussen. Ook de eindpass liet te wensen over, waardoor je erg weinig creëert.''

''De tweede helft waren we heel matig met bal. Ballen die van de voet sprongen, verkeerde been inspelen, met een stuit inspelen en de bal achter de man geven'', ratelt Hake door. ''Als je dat niet goed doet dan ga je nooit de ruimtes vinden die er zijn.''

''Bij de tegengoal verdedigen we gewoon niet goed. Als je het wedstrijdverloop ziet is het een wedstrijd die in een gelijkspel had moeten eindigen. Als je hem zelf niet kunt winnen moet je hem ook niet verliezen. Door zo'n moment kun je het dan verliezen en dat gebeurde ook. Voor nu is het goed om snel te spelen en we gaan maandag dan ook weer voor de drie punten'', aldus Hake.