VIDEO | Samenvatting: Cambuur vernedert Jong Ajax met monsterzege

1
VIDEO | Samenvatting: Cambuur vernedert Jong Ajax met monsterzege

Na de nederlaag tegen Almere City wilde Cambuur zich vandaag revancheren tegen Jong Ajax. En dat lukte. Cambuur maakte gehakt van de talenten uit Amsterdam en won met maar liefst 0-6 (!).

Cambuur opende stormachtig en al na acht minuten was het Sam Hendriks die de Leeuwarders op voorsprong schoot. Niet lang daarna, in de elfde minuut, was het Steenvoorden die een prachtige vrije trap van Maulun binnen kopte. Cambuur denderde door en via Nigel Robertha kwam het in de 22ste minuut op een 0-3 voorsprong, via diezelfde Robertha in de 32ste minuut op een 0-4 voorsprong en door nog een doelpunt van Hendriks in de 37ste minuut op een 0-5 (!) voorsprong, wat tevens ook de ruststand was.

De tweede helft was minder spectaculair te noemen en we moesten dan ook even wachten op nog een doelpunt. Door opnieuw een kopbal van Matthew Steenvoorden kwam Cambuur op een 0-6 voorsprong te staan. Enkele kleine kansjes volgde nog, maar gescoord werd er niet meer waardoor Cambuur in een spectaculaire wedstrijd met 0-6 wist te winnen.

Door de overwinning op Jong Ajax is Cambuur gestegen naar een negende plaats, een plek die goed is voor de play-offs. Aankomende vrijdag speelt Cambuur opnieuw. Dan nemen de Leeuwarders het in een uitwedstrijd op tegen Telstar.

Opstelling Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Mbende, Schilder (76' Van den Beemt), Sambissa, Jansen, Maulun (71' Schindler), Ciganiks, Hendriks, Robertha (68' Kallon)

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Apr 2019 om 06:24
    Een hele mooie overwinning op het juiste moment. Maar goed te zien dat de verdediging nu centraal bestond uit mBende en Steenvoorde met Schilder hoofdzakelijk als middenvelder. Eigenlijk jammer dat dit niet eerder is gehanteerd. Maar better let as net. Hoop echter wel dat de trainersstaf dit nu blijft hanteren. Benieuwd.
vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›