'Daar had iedereen, ook de staf, een flinke slok op''

Jan Bruin is al jarenlang verbonden aan SC Cambuur. De huidig assistent van trainer René Hake verdedigde meerdere seizoenen de clubkleuren van Cambuur. Nadat hij in 1995 vertrok naar het toenmalig FC Zwolle, keerde Bruin in 2000 weer terug in Leeuwarden.

"We haalden twee jaar op rij de nacompetitie, maar daarin was de pijp leeg. Dit elftal was dan ook een stuk minder dan de ploeg uit mijn eerste periode. We hadden wel veel jongens met wilskracht", vertelt Bruin in gesprek met Voetbal International.

En dat kwam onder meer door trainer Gert Kruys. "Wat dat betreft paste hij als trainer daar goed bij. Mooie kerel. Geen wonder op technisch/tactisch gebied, maar hij wel wat losmaken, je op en top motiveren", vervolgt Bruin.

Tot slot deelt hij een mooie anekdote. "We hadden dat jaar in de winterstop ook een gigantisch gezellig trainingskamp, op Ameland... Daar had iedereen, ook de staf, een flinke slok op. De volgende ochtend zouden we gaan hardlopen op het strand. Dat werd een strándwandeling, hahaha!", aldus Bruin.

Lees meer:
0 reacties