Dijkhuizen kritisch: ''In wedstrijden maakt hij toch te veel fouten''

Dijkhuizen kritisch: ''In wedstrijden maakt hij toch te veel fouten''

SC Cambuur ging zaterdag tweemaal hard onderuit tegen PEC Zwolle en trainer Marinus Dijkhuizen maakt zich zorgen over het niveau bij de club uit Leeuwarden. De oefenmeester zit bovendien met een keepersprobleem, aangezien Jesse Bertrams nog niet fit is.

"Het zijn bewegingen bij zijn ribben waar hij last heeft", legt Dijkhuizen uit in gesprek met de Leeuwarder Courant. "We hopen dat hij vrijdag kan keepen. Pieter Bos is nog niet zo ver. Hij is zeer enthousiast, maar in wedstrijden maakt hij toch te veel fouten. Ook daar ligt een probleem", beseft hij.

Dijkhuizen maakt zich bovendien zorgen over de teleurstellende oefencampagne. "Aan de andere kant is het zo dat we zeven en een halve week voorbereiding hebben. Dat is erg lang", meent hij. "Ik weet uit eigen ervaring dat je er na een week of vijf wel klaar mee bent", aldus Dijkhuizen.

"We hebben met de drie wedstrijden tegen Eredivisieploegen wel inhoud gekweekt", vervolgt hij. "Nu is het belangrijk om tegen Helmond Sport een goede wedstrijd neer te zetten. Maar je ziet dat we moeite hebben in het spel naar de goal toe. Dat los je niet met een wedstrijd op", besluit Dijkhuizen. 

Lees ook:
Reacties ›