Hake trots: ''Zijn beloond voor het lef om voor de 2-2 te gaan''

Cambuur heeft zich gisterenavond knap teruggeknokt in de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Na een 2-0 achterstand eindigde het duel, door een doelpunt in de allerlaatste minuut, in 2-2.

''Natuurlijk is er dan blijdschap'', vertelt René Hake tegenover LEO Middelsé. ''Als je met 2-0 achter staat en je sleept er nog een 2-2 uit, dan moet je tevreden zijn. Met een klein beetje opportunisme valt ie dan in de blessuretijd en dan wordt je beloond voor de spirit, energie en het lef om voor de 2-2 te gaan.''

Doelman Xavier Mous kreeg in het begin van de wedstrijd last van zijn hamstring en dat kon Hake goed gebruiken. ''Het eerste kwartier leek nergens op'', vertelt hij. ''Onze veldbezetting was niet goed en defensief hadden we problemen. We kwamen niet aan het voetballen toe, dus het was wel even nodig om dat in orde te maken. Daar konden we dit natuurlijk goed voor gebruiken, waarbij ik wel moet zeggen dat Mous dit helemaal zelf bedacht heeft'', lacht Hake.

''Na de omzetting kwamen we wat meer aan voetballen toe en kregen we grip op de wedstrijd. Wij kwamen tot een aantal goede kansen, maar vergeten om een doelpunt te maken. Bij de tegengoals maken we dan twee technische fouten en kan FC Eindhoven in een grote ruimte aanvallen. Vervolgens moet je een manier vinden om terug in de wedstrijd te komen en daarvoor zijn spelhervattingen uitgevonden. Vanaf dat moment gaat de wedstrijd weer onze kant op en wordt je uiteindelijk beloond voor de inzet'', aldus Hake.