VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur houdt zicht op promotie na zege

0
VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur houdt zicht op promotie na zege

SC Cambuur heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie. Na een 2-2 remise in eigen huis bleken de Leeuwarders in Flevoland met 1-2 te sterk voor Almere City. 

Na een sterke openingsfase kwam SC Cambuur na zestien minuten spelen op voorsprong in Leeuwarden. Nigel Robertha opende van dichtbij de score, nadat Almere City-doelman Etemadi in de fout ging. Nog geen drie minuten later verdubbelde Robin Maulun de score in Almere. 

In het resterende deel van de eerste helft creëerden zowel SC Cambuur als Almere City grote kansen, maar verzuimden beide teams om te scoren. Kort na rust maakte Almere City echter de aansluitingstreffer. Niek Vossebelt bracht in de 50e minuut de spanning terug in de wedstrijd. 

Na de aansluitingstreffer ging Almere City op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg SC Cambuur de grootste mogelijkheden op een doelpunt. Ook in de slotfase was Almere City niet meer dichtbij een treffer, waardoor SC Cambuur de tweede ronde van de play-offs bereiken.

SC Cambuur neemt het in de volgende ronde van de nacompetitie waarschijnlijk op tegen het De Graafschap van Henk de Jong, maar de Leeuwarders kunnen ook - afhankelijk van de resultaten in de laatste speelronde van de Eredivisie - Excelsior treffen. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!