De Jong wil nieuw veld bij SC Cambuur: ''Niet te doen, dit is beton''

0
De Jong wil nieuw veld bij SC Cambuur: ''Niet te doen, dit is beton''

Henk de Jong heeft zondagavond genoten bij SC Cambuur. De oefenmeester, die volgend jaar aan het roer staat in Leeuwarden, kwam in de nacompetitie op bezoek met De Graafschap. Maar belangenverstrengeling? Geen sprake van. 

"We hebben ons het hele jaar de pestpleuris gewerkt om de nacompetitie in te komen en dan zal ik geen trainer zijn. Ik ben 34 jaar trainer. Dan ga ik toch niet weglopen? Welnee. Ik ben stapelgek van die club. Ik ben altijd gesteund. Ik heb hier en nu maar één hart en dat slaat voor De Graafschap", zegt De Jong in gesprek met De Gelderlander.

De Jong gaat kort in op zijn nieuwe werkgever. Onder meer het veld kan hem alles behalve bekoren. "Cambuur is echt toe aan nieuw kunstgras. Dit is niet te doen. Dit is beton. Ik kan Benschop niet opstellen. Dan kan hij weken niet meer voetballen", vervolgt hij.

Desondanks genoot De Jong bij Cambuur. "Het was enerverend. Het publiek was hier weer ouderwets. Zo is bij ons Serrarens ook uit evenwicht gebracht. Onze aanhang was ook top. Man, dit was hartstikke boeiend. Het was sidderen. En 1-1 uit bij Cambuur, dat is goed. We gaan op herhaling. Heerlijk", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›