Kallon legt uit: ''SC Cambuur wilde me niet laten gaan''

Issa Kallon heeft het volste vertrouwen in een goede afloop van de tweede wedstrijd tegen De Graafschap. Het had echter weinig gescheeld of de 23-jarige vleugelaanvaller had helemaal niet meer voor SC Cambuur gespeeld.

Kallon gaf in de winterstop aan te willen vertrekken, toen FC Den Bosch concreet werd. "Ik wilde spelen. Maar ze zagen bij Cambuur ook een basisspeler in me en wilden me niet laten gaan", zegt hij tegenover de Leeuwarder Courant. Na de winterbreak kreeg hij wél speeltijd. "Ik heb minuten nodig, dan kom ik steeds beter in het ritme."

Dat resulteerde uiteindelijk in een nieuwe contract. "Het kan snel lopen", vervolgt Kallon. "Ik ben blij dat ik vertrouwen van de club heb gekregen en blij dat ik ben gebleven." Hij kijkt uit naar de komst van de nieuwe trainer Henk de Jong. "Ik heb veel over hem gehoord en hoop dat we een klik hebben. Ik hoop op een mooi seizoen. In de eredivisie."

Kallon ziet kansen tegen de trage defensie van De Graafschap. "Wij kunnen goed spelen in de ruimte, daar zijn ze wat angstig voor. We weten dat we meekunnen met een eredivisionist, zeker met elf man. Dat we met tien man stand houden, zegt ook veel", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties