Sparta Rotterdam keert terug in Eredivisie na winst op De Graafschap

Sparta Rotterdam keert na één seizoen in de Keuken Kampioen Divisie terug op het hoogste niveau. De Spartanen promoveren naar de Eredivisie, nadat de club een thuisnederlaag tegen De Graafschap wist weg te poetsen door middel van een 0-2 zege in Doetinchem.

In de eerste helft van de return was er geen gebrek aan spanning en spektakel, maar kwamen beide ploegen niet te scoren. Pas in de tweede helft viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Invaller Halil Dervisoglu zette Sparta na 74 minuten spelen op voorsprong.

De 1-0 voorsprong was echter niet voldoende om promotie te bewerkstelligen en dus ging Sparta op jacht naar een tweede treffer. In de 83e minuut kopte Adil Auassar Sparta naar promotie door uit een hoekschop hard raak te knikken. De Sparta-middenvelder bepaalde de eindstand op 2-0, voldoende voor promotie naar de Eredivisie.

Sparta is na FC Twente en RKC Waalwijk de derde promovendus die volgend seizoen in de Eredivisie actief zal zijn. De Spartanen keren na één seizoen afwezigheid terug op het hoogste niveau. De Graafschap bewandelt de omgekeerde weg en degradeert naar de Keuken Kampioen Divisie.