''Het kampioenschap is niet realistisch met de selectie zoals die er nu staat''

''Het kampioenschap is niet realistisch met de selectie zoals die er nu staat''

SC Cambuur begint vrijdagavond aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Jupiler League. Andor Faber denkt dat de club uit Leeuwarden te veel kwaliteit heeft ingeleverd om mee te strijden om het kampioenschap. 

"Ik verwacht dat Cambuur dit seizoen meestrijdt om een plek in de nacompetitie", vertelt hij op de website van Omrop Fryslan. "Het kampioenschap is niet realistisch met de selectie zoals die er nu staat. De Leeuwarders hebben daarvoor gewoon te veel kwaliteit ingeleverd", aldus Faber, die beseft dat er veel sterkhouders zijn vertrokken.

"Spelers die de afgelopen seizoenen van grote waarde waren voor de club, zoals Erik Bakker en Sander van de Streek, zijn ingeruild voor jongere spelers", constateert hij. "Voordat die op hetzelfde niveau zijn, dat kost tijd. Als Cambuur bij de eerste vijf van de Jupiler League eindigt, mogen ze in de nacompetitie voor promotie de eerste ronde overslaan. Ik denk dat ze het heel goed doen als ze dat voor elkaar weten te krijgen", besluit Faber. 

Lees ook:
Reacties ›


  • 18 Aug 2017 om 10:28
    Schrijf je reactie