SC Cambuur wint gemakkelijk van amateurs na vroege voorsprong

SC Cambuur heeft het tweede oefenduel van het seizoen weten te winnen. Tegen de amateurs van Kootstertille werd het 8-0 voor de Leeuwarders. Henk de Jong kan terugkijken op een goede wedstrijd.

Al in de negende minuut was het Nigel Robertha, die Cambuur op voorsprong zette. Via een penalty bleef hij rustig en schoot beheerst binnen. De twintig komende minuten werd er niet gescoord. Toch ging het na de dertigste minuut erg hard. Na een goede actie van Grad Damen, kon Robin Maulun scoren. Enkele minuten later was het ook 3-0 via Mitchell Paulissen. Vlak voor rust werd het ook nog 4-0 door Kallon.

Na rust ging het snel. Binnen 10 minuten stond het al 7-0, door goals van Robertha, Jamie Jacobs en Erik Schouten. Daarna bleef het lang op deze stand staan. Onder meer door vele wisselingen in het elftal van De Jong. In de 84e minuut werd het slotakkoord gegeven. Mees Gootjes was de doelpuntenmaker.

Opstelling:
Pieter Bos, Jordy van Deelen, Kellian van der Kaap, Erik Schouten, David Sambissa, Grad Damen, Jamie Jacobs, Robin Maulun, Issa Kallon, Nigel Robertha, Mitchel Paulissen

60. WISSEL: Gootjes, Metz, Raghoebar, Van Rijswijk, Bouman en Bangura erin en Paulissen, Robertha, Jacobs, Kallon, Sambissa en Van Deelen eruit. #KOOCAM (0-7)