Cambuur accepteert schikkingsvoorstel voor rode kaart Ladan Voormalig SC Cambuur-speler Chris de Wagt (34) overleden Mühren baalt van gemiste kansen: ''Dan kun je niet winnen'' De Jong baalt van nederlaag: ''Het had vanavond 2-8 moeten zijn'' SC Cambuur ook in tweede duel 2020 onderuit

Forse straf voor De Graafschap: ''Dat is niet uit te leggen''

( 0 reacties)
Forse straf voor De Graafschap: ''Dat is niet uit te leggen''

De aanklager van de KNVB heeft De Graafschap een straf van 15.000 euro en één thuiswedstrijd zonder de supporters van vakken 22, 23 en 24 opgelegd. De oorzaak hiervan is het vuurwerk dat werd afgestoken in de nacompetitieduels met SC Cambuur en Sparta Rotterdam.

Dat meldt De Gelderlander. Volgens De Graafschap wordt de straf ten onrechte opgelegd aan vak 23 en 24. "Het is pure willekeur", reageert Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap. "Die mensen hebben in onze ogen niets te maken met het vuurwerk. Maar omdat er voor die vakken een spandoek hing, dreigen ook zij de dupe te worden. Dat is niet uit te leggen. Wij zijn het principieel niet eens met de straf en gaan daarom in beroep."

Middels foto- en beeldmateriaal is geprobeerd de namen van de daders te achterhalen. "Zij zijn op geen enkel beeld duidelijk te herkennen", vervolgt Ostendorp. We zouden liever zien dat wij die 15.000 euro kunnen inzetten voor preventieve maatregelen om vuurwerk uit het stadion te bannen. Wij waarderen de acties van onze supporters. Maar vuurwerk afsteken, dat mag gewoon niet", besluit hij.

De zaak dient naar verwachting begin augustus bij de tuchtcommissie van de KNVB.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!